Editie #8: Tolkamer

Waar?

Europakade, Tolkamer

Navigeer op:
Europakade 9, 6916 BG Tolkamer

Wanneer?

21 augustus
13:00 tot 19:00 uur

Wie?

Aanwezige brouwerijen
Faciliteiten

klik op bovenstaande 
links voor meer informatie

Algemeen

De achtste editie van het Bier Preuvenement zal plaatsvinden op de Europakade in Tolkamer op 21 augustus. Een bijzondere editie aangezien het de eerste keer is in Tolkamer.

Er zullen we verschillende brouwerijen aanwezig zijn. We zorgen weer voor de lekkerste bieren die getapt worden door de brouwers zelf. Geniet van de meest uiteenlopende bieren op ons gezelligste terras van Gelderland onder het genot van live muziek in het bijzijn van jouw vrienden en familie. Iedereen is welkom! 

Tickets

De entree is uiteraard gratis. Je moet wel een uniek Bierpreuvenement glas (20cl) en festivalmunten hebben tijdens het festival. Alleen in dit glas worden de bieren getapt. Daarnaast krijg je bij binnenkomst een festivalboekje met alle informatie over de aanwezige brouwerijen en hun bieren.

Dit alles is vooraf te regelen door online een ticket te kopen. Je betaalt hiervoor alleen voor het glas, festivalboekje en de munten. Hiermee verzeker jij jouw plek op het leukste festival van Zevenaar. Je kan er ook voor kiezen om tijdens het evenement een ticket te kopen.

Faciliteiten

Zoals iedere bezoeker van ons gewend is, zal je niks te kort komen tijdens ons festival. We zorgen voor goede basis facilteiten zoals een toiletwagen, spoelpunt(en) voor uw glas en voldoende zitplaatsen. Tijdens de editie op de Europakade in Tolkamer zullen we geen eten bereiden. Naast het festival zijn verschillende horecagelegenheden waar je wel terecht kan voor een hapje. Denk aan: De Commies, Kade 7, Friethuys 5,  Snackbar Saartje of Pizzeria Delal.

 

Deelnemende Brouwerijen

Het evenement staat elk jaar weer gevuld met brouwerijen. Elke brouwerij krijgt een eigen kraam en hier tappen zij hun eigen bier. Je kan met jouw eigen proefglas brouwerijen af gaan en betalen met muntjes die u (vooraf) kunt kopen.

Onderstaande brouwerijen zullen in Tolkamer op 21 augustus aanwezig zijn:

 • Sinds 2021 beschikken wij (Pim en Sami) van Brouwerij Hootch, gevestigd in Tolkamer – Gemeente Zevenaar, over een eigen brouwerij.

  Hier brouwen we de meeste uiteenlopende biersoorten. Denk hierbij aan een pastry stout met tiramisu smaak of een Sour met Mango. Ook is er plek voor de normalere speciaalbieren zoals een Tripel, Saison of Witbier. Voor ieder wat wils!

  Wij zijn begonnen met brouwen als hobby. Dit is al snel uitgelopen tot een bedrijf en sinds 2021 werken we beiden hard aan het succes van Hootch. Wij willen Zevenaar en omstreken trots maken op een eigen brouwerij!

 • Jonkheer bier werd voorheen gebrouwen bij stadsbrouwerij Wittenburg. Zij zijn helaas gestopt en hierbij is Jonkheer bier ook gestopt. 

  Jeroen, Pim & Sami hebben in 2022 besloten om Jonkheer opnieuw op de markt te brengen. Dit keer met toegankelijke bieren zoals een Pils, 0.0 en een Radler. Het doel is om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de heerlijke doordrinkbare bieren met een duidelijke knipoog naar de Liemers. Het plan is om in de toekomst het bier te brouwen uit zo veel mogelijk lokale ingrediënten. 

 • brouwerij de snor

  Brouwerij De Snor startte in oktober 2015 met het brouwen van een sterk blond Biertje, de Gele Snor. Het bleek meteen een schot in de roos. Drie jaar later, en meer dan 40 brouwsels verder, gaat Brouwerij “De Snor” commercieel!
  Nick en Gert hebben de handen ineen geslagen zorgen er samen voor dat nóg meer mensen de gelegenheid krijgen om van al dit lekkers te proeven.

 • Ed’s Deli is een luxe maar vooral gezellige winkel met smaak! De levensgenieter komt bij mij zeker aan zijn trekken. Zowel in onze webshop als in onze winkel vind je alles voor de borrelplank maar ook heerlijke wijnen en bijzondere whisky’s. 

  Ik doe enorm mijn best om altijd wat aparts of bijzonders aan te bieden. Je vindt in de winkel niet altijd de gangbare producten, wel de meest lekkere. En wil je voor iemand een cadeau kopen, dan valt een product van mij altijd in de smaak. 

  Onze huisbieren worden gebrouwen door onze buren uit Tolkamer, namelijk bij: Brouwerij Hootch. We hebben tot nu toe 4 bieren samen gebrouwen en het doel is om dit nog verder uit te breiden. We creeëren hoofdzakelijk bieren met leuke en interessante toevoegingen. Denk aan: een sterk blond met kardemom, een dark ale met rum infused, een heerlijk session IPA of een blond bier met gagel. Kortom; dit moet je geproefd hebben!

 • Achterhoeks Genot, de naam zegt het al. Wij willen mensen laten genieten van echte Achterhoekse bieren!

× Whatsapp