Informatie

Het evenement

Het Bier Preuvenement wordt al sinds 2014 jaarlijks georganiseerd. Het is een evenement dat ieder jaar bruist van de aanwezige bierbrouwerijen en bezoekers. Helaas konden de edities 2020 en 2021 niet doorgaan vanwege corona. Gelukkig was dit in 2022 anders. En hoe! Een record aantal bezoekers.

Tijdens het evenement worden verschillende dingen georganiseerd. Zo is er een verkiezing voor het beste bier en wordt er live bier gebrouwen. Natuurlijk gaan de voetjes weer van de vloer met livemuziek ! Samen met de gemoedelijke sfeer, de brouwerijen en het lekkere eten, zal het bieregezellig worden!

Hoe werkt het?

De entree is uiteraard gratis. Je moet alleen wel een uniek Bierpreuvenement glas (20cl) hebben en muntjes. Dit alles is vooraf te regelen door een ticket te kopen. Je betaalt alleen voor het glas, festivalboekje en de munten. Hiermee verzeker jij jouw plek op het leukste festival van Zevenaar.

Wil je vooraf geen glas en muntjes kopen of ben je het gewoon vergeten? Dan kan je ook jouw glas en muntjes op het evenement zelf kopen. Mensen met een vooraf besteld ticket betalen minder en hoeven minder lang te wachten bij aankomst door de speciale early bird kassa. 

Het glas houd je de hele dag bij je en wordt steeds opnieuw gevuld. Aan het eind mag je het proefglas houden of wissel je het in voor statiegeld.  Op het terrein zijn spoelpunten om je glas te reinigen.

Aanwezige brouwerijen

Tijdens het evenement zijn er meerdere brouwerijen aanwezig met een eigen kraam. Bij onze selectie van brouwerijen gaat onze voorkeur naar lokale, kleinschalige brouwerijen met ieder hun eigen unieke en bijzondere bieren. Drink je liever wat anders dan bier? Dan kunt u terecht bij de algemene bar. Hier wordt wijn, pils, 0.0 en fris geschonken.

 

Wie zijn wij?

De eerste editie van het bierpreuvenement Zevenaar was in 2014 en werd georganiseerd door het bedrijf Ka&zo van Ad en Karin. Zij hebben zich 6 edities lang ingezet om het evenement uit te laten groeien tot wat het nu is. En niet zonder succes! Veel mensen uit Zevenaar en omstreken kijken jaarlijks weer uit naar de eerste zondag van juni wanneer het evenement weer plaatsvindt. Ook brouwerijen melden zich ieder jaar weer in veelvoud aan. 

In 2020 vonden Ad en Karin het tijd om het stokje over te dragen. Lang hoefde zij niet te zoeken. Het contact met de mannen (Pim & Sami) van Brouwerij Hootch werd al snel gelegd. In 2022 organiseerde ze het nog samen. Vanaf 2023 zal het evenement georganiseerd worden door Pim & Sami (Brouwerij Hootch).

In de toekomst willen we het evenement verder uitbreiden. Mogelijk naar meer dagen en verschillende edities in verschillende steden en dorpen. In 2022 is na een succesvolle edities in Zevenaar ook de eerste editie in Tolkamer georganiseerd. 

Tickets

De entree is uiteraard gratis. Je moet wel een uniek Bierpreuvenement glas (20cl) en festivalmunten hebben tijdens het festival. Alleen in dit glas worden de bieren getapt. Daarnaast krijg je bij binnenkomst een festivalboekje met alle informatie over de aanwezige brouwerijen en hun bieren.

Dit alles is vooraf te regelen door online een ticket te kopen. Je betaalt hiervoor alleen voor het glas, festivalboekje en de munten. Hiermee verzeker jij jouw plek op het leukste festival van Zevenaar. Je kan er ook voor kiezen om tijdens het evenement een ticket te kopen.

× Whatsapp