Informatie

Het evenement

Het Bier Preuvenement wordt al sinds 2014 jaarlijks georganiseerd. Het is een evenement dat ieder jaar bruist van de aanwezige bierbrouwerijen en bezoekers. Afgelopen editie op het Raadhuisplein in Zevenaar was een super succes! En hoe? Een record aantal bezoekers!

Tijdens het evenement worden verschillende dingen georganiseerd. Zo is er een verkiezing voor het beste bier (Zevenaar) en wordt er live bier gebrouwen. Natuurlijk gaan de voetjes weer van de vloer met livemuziek ! Samen met de gemoedelijke sfeer, de brouwerijen en het lekkere eten, zal het bieregezellig worden!

Hoe werkt het?

Op het evenement staan verschillende stands met brouwerijen. Wij vragen aan de brouwerijen om zo veel mogelijk de echte brouwer of eigenaar achter de taps te zetten. Het verhaal achter het bier wordt hierdoor extra interessant! Het glas houd je de hele dag bij je en wordt steeds opnieuw gevuld met een bier naar keuze van een brouwerij naar keuze. Aan het eind lever je jouw proefglas weer in.  Op het terrein zijn spoelpunten om je glas te reinigen.

Je koopt jouw kaartje voor of tijdens het evenement. Het evenement in Zevenaar is de entree gratis. Voor het evenement in Rozendaal vragen we een klein bedrag. Wil je liever aan de deur jouw ticket kopen? Geen probleem. Maar let op! Het evenement kan uitverkocht raken. In dat geval is de ticketverkoop aan de deur niet meer mogelijk.

Aanwezige brouwerijen

Tijdens het evenement zijn er meerdere brouwerijen aanwezig met een eigen kraam. Bij onze selectie van brouwerijen gaat onze voorkeur naar lokale, kleinschalige brouwerijen met ieder hun eigen unieke en bijzondere bieren. Drink je liever wat anders dan bier? Dan kunt u terecht bij de algemene bar. Hier wordt wijn, pils, 0.0 en fris geschonken. Tijdens de afgelopen editie in Zevenaar was er zelfs een wijnbar! Kijk voor een overzicht van de aanwezige brouwerijen, foodstands & live muziek op:

Wie zijn wij?

De eerste editie van het bierpreuvenement Zevenaar was in 2014 en werd georganiseerd door het bedrijf Ka&zo van Ad en Karin. Zij hebben zich 6 edities lang ingezet om het evenement uit te laten groeien tot een welbekend evenement in de regio. Veel mensen uit Zevenaar en omstreken kijken jaarlijks weer uit naar de eerste zondag van juni wanneer het evenement weer plaatsvindt. Ook brouwerijen melden zich ieder jaar weer in veelvoud aan. 

In 2020 vonden Ad en Karin het tijd om het stokje over te dragen. Lang hoefde zij niet te zoeken. Het contact met de mannen (Pim & Sami) van Brouwerij Hootch werd al snel gelegd. In 2022 organiseerde ze het nog samen. Vanaf 2023 wordt het evenement georganiseerd door Pim & Sami (Brouwerij Hootch).

In de toekomst willen we het evenement verder uitbreiden. Mogelijk naar meer dagen en verschillende edities in verschillende steden en dorpen.

Tickets

Niet voor ieder evenement vragen we entree. Zo is het evenement op het Raadhuisplein in Zevenaar vrij toegankelijk. Voor het evenement in Rozendaal vragen we wel entree (inclusief een gratis welkomsbier). Op deze manier kunnen we het publiek voorzien van goede entertainment en aankleding. Zo kunnen we meerdere bands laten spelen. Iets wat anders niet mogelijk zou zijn.

 Voor ieder evenement kan je vooraf een ticket kopen.  We hopen je snel te zien op een van onze evenementen. Mocht je verder nog vragen hebben, mail of app ons gerust. Geen probleem!

 

 

Website gemaakt door SamiKors.nl

× Whatsapp